sailselect jadra  jadra izdelujemo v jadrarni Rolly Tasker

Glavno jadro

genoa

flok

, ... za rekreacijsko jadranje ali regate najvišjega razreda - Sailselect jadra so najboljša odločitev.
Jadra Sailselect so vrhunske kakovosti, izdelana v jadrarni Rolly Tasker ( razen Fibre-membranskih jader) - eni največjih jadrarn na svetu, torej v jadrarni s 50-letnimi izkušnjami !
Več kot 2,3 milijona izdelanih jader v različnih kakovostnih razredih, od coastal cruising do high-tech racing, zagotavlja dobavo najkvalitetnejših platen različnih svetovnih proivajalcev, neredko tudi kvalitete, ki manjšim jadrarjem sploh niso dostopne.
Količina izdelanih jader, zagotavlja tudi, da je proizvodni proces podprt z najsodobnejšimi in najkvalitetnejšimi računalniško-laserskimi rezalnimi sistemi in šivalnimi stroji, ki so pogoj in osnova za visoko vzdržljivost in dolgo uporabo velikoploskovnih spojnih površin.
Proizvodne hale v Rolly Tasker jadrarni so takšne velikosti, da lahko istočasno razprostijo več velikih jadrnih ploskev, ki jih nato jadrarji z dolgoletnimi izkušnjami ročno dokončno obdelajo in zaključijo.
Ker se jadro vedno izdeluje v razprostrem stanju (kot bo nekoč na jamborju), so tudi možnosti za napake ali slabo izdelavo, bistveno manjše, kot pri izdelavi v zloženem stanju na manjših mizah ali površinah.
Zaradi kvaliete izdelave in kvalitete uporabljenih materialov so jadra sailselect jadra, jadra najvišjega kvalitetnega razreda - Sailselect jadra - premium sails.
sailselct1 sailselct2 sailselect3
sailselct4
*** NE SPREGLEJTE: ugodna ponudba standardnih genakerjev in špinakerjev ***
sailselect slovenia
Pri avtomobilizmu, je praviloma vsakomur jasno, kaj pomeni razmerje med podvozjem, karoserijo, motorjem,.... kdaj bo avto hitrejši, zmoglivejši, ....
Tako, kot je bil to bolj grob opis avtomobilizma, lahko to tudi grobo primerjamo z jadrnico. Če pomeni jadrnica brez jader to, kar pri avtomobilizmu pomenita podvozje in karoserija - pomeni da je motor za jadrnico : jadro !
Pravilna jadra opredeljujejo velikost in konstrukcijske značilnosti jahte/jadrnice ter namen uporabe. Tako razvrščamo jadra v več osnovnih kategorij, ki pomenijo različne kakovostne razrede, pa seveda cenovne tudi.
V okviru vsake kategorije so pa na voljo še dodatne opcije, za kar najbolj optimalno prilagoditev jader vašim potrebam.

(Samo "ime" kategorije, še ne pomeni, da boste pri vseh jadrarjih dobili enako kvaliteto izdelave jadra, poglejte si TUKAJ standarde izdelave za posamezne katergorije pri SailSelect®-Rolly Tasker.)

Pri SailSelect®-Rolly Tasker, delimo jadra na naslednje kategorije:


1. Inshore / jezersko jadranje
Ta jadra priporočamo za jahte / jadrnice do 8,5m (28 čevljev), ki jadrajo večinoma po rekah in jezerih, na morju pa le v bolj nezahtevnih vremenskih razmerah. Jadra so narejene iz visoko kakovostnega dacron-a, izdelava v vodoravnih pasovih.

2. Coastal cruising / priobalno jadranje
Ta jadra priporočamo za potovalne jahte / jadrnice do 11,0m (36 čevljev). Ta jadra so odlična izbira za hitre potovalne jadrnice, kjer prevladuje udobje in zabava na jadranju. Jadra so izdelana izključno iz visoko kakovostnih Dacron platen, kar zagotavlja dolgoletno uporabo. S takšnimi jadri je opremljena večina jadrnic nemških in nizozemskih proizvajalcev v "white label" prvi tovarniški opremi. Tudi za Jadran so za večino jadrnic tole ene najprimernejših jader.

3. Off-shore racing / za jadranje po odprtem in tekmovalna jadra
Ta jadra bodo odgovarjala predvsem športnim jadralcem, ki se udeležujejo regat ali jadrajo na daljše razdalje po odprtem morju, prav tako priporočamo ta jadra za jahte / jadrnice nad 11,0m (36 čevljev).
To so vrhunska jadra, katerim posebej za to obdelan Dacron zagotavlja visoko dimenzijsko stabilnost in dolgo življenjsko dobo. Glede na Coastal cruising jadra imajo Off-shore jadra drugačno strukturo tkanine in višjo kvaliteto poliesterskih sestavin, kar poveča stabilnost oblike in življenjsko dobo. Off-shore jadra so optimalna mešanica hitrosti, funkcionalnost in vzdržljivost.   Tudi za manj zahtevne lastnike "blue water" jadrnic, je to ekonomsko najboljša izbira.
Ta jadra so se izkazala tudi kot najprimernejša, predvsem zaradi daljše življenjske dobe, na jadrnicah, ki se oddajajo v čarter.

4. High Performance Cruising / High performance jadra za križarjenje
Nadstandardna jadra najvišjega kakovostnega razreda namenjena za "blue water" jadrnice in vse tiste skiperje, ki želijo s svojo jadrnico jadrati vse tja do mejnih zmogljivosti jadrnice. Jadra so izdelana iz prvovrstnih laminatov, v kroju prilagojenem za maksimalno stabilnost oblike jadra, tudi pod največjimi obremenitvami.
Značilnost teh jader je odzivnost jader na širok spekter vetrov in precizno trimanje v vseh pogojih. Izdelana v triradialnem kroju, glede na tip jadrnice in zahtevo za jadranje, pa izdelana iz Alumashield (Dimension), DIAX (Bainbridge) ali primerljive kvalitete proizvajalcev Contenter ali Challenge.

5. High Performance Racing/ High performance tekmovalna jadra
Tekmovalna jadra za najzahtevnejša jadranja. Jadra so izdelana iz najnovejših tipov laminatov - De Custom Fibre Path Membraan.
Kvaliteto potrjuje do sedaj osvojenih:
• 6 naslovov svetovnih prvakov
• 2 naslova evropskih prvakov
• 10 naslovov državnih prvakov
• Največje do sedaj izdelano jadro: Southern Wind 100 Code 0 - Aramid One side taffeta - 380 m2
• Najmanjše do sedaj izdelano jadro: Comet 21 One Design Jib - Race poliester - 8 m2
• Največji do sedaj izdelan panel: 20,79 x 5,47 m
za več informacij o High Performance Racing jadrih nam pišite na info@sailselect.si