sailselect jadra 

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Zakaj je jadrarna Rolly Tasker relativno neznana?

V zadnjem desetletju je jadrarna Rolly Tasker spremenila svojo poslovno politiko in izbrala na vseh kontinentih pa distributorjev, ki širijo svojo mrežo zastopstev. Pred tem pa je Rolly Tasker izdeloval jadra skoraj izključno le za proivajalce jadrnic, kot "WhiteLabel" prvo opremo jadrnice, po sistemu OEM, torej kljub temu, da so bila jadra izdelana pri Rolly Tasker je bil na jadrih praviloma logotip proizvajalca jadrnic - tudi danes je to še vedno največji del proizvodnje jader pri Rolly Tasker. Zato jadrarna Rolly Tasker razpolaga tudi z verjetno največjo bazo podatkov vseh izdelanih jadrnic v zadnjih 50 letih. Individualna jadra pa je Rolly Tasker izdeloval praviloma le za nekatere prestižne regate kot so America's cup in Sydney-Hobart ter predvsem za avstralske udeležence olimpijskih iger.

Back to top
Zakaj so SailSelect jadra ob takšni kvaliteti, relativno poceni?

SailSelect-u dobavlja jadra Rolly Tasker direktno iz svoje jadrarne na Tajskem (zato tudi tisti dodatni 4 tedni, ki jih rabi pošiljka za prevoz po morju). Sama lokacija jadrarne na Tajskem, pa je bila izbrana že pred destletji zaradi idealnih klimatskih razmer za obdelavo platen - velikih proizvodnih dvoran ni potrebno ogrevati, majhno nihanje temparature in vlažnost, ki zagotavlja optimalno obdelavo, kar ob kvalitetni delovni sili izjemno zniža proizvodne stroške in zagotavlja vrhunsko izdelavo jader. Ne gre pa pozabiti, da je Rolly Tasker eden največjih svetovnih jadrarjev, ki kupuje enako kvaliteten ali celo boljši material, torej platna, vrvi, ... po bistveno nižjih cenah kot manjši jadrarji. Vlaganje v najsodobnejšo rezalno in šivalno opremo, pa je še povečalo kvaliteto jader ob enakih ali nižjih stroških.

Back to top
Lahko SailSelect jamči, da bodo jadra pravilna?

 SailSelect jamči, da bodo jadra izdelana točno po podanih dimenzijah. Priporočamo, da opravite meritev, po obrazcu, ki vam ga bomo poslali, če pa na jadrnici ni bilo sprememb in je še vedno v tovarniškem stanju, pa je praviloma že dovolj, če nam podate proizvajalca, model in tip jadrnice ter leto proizvodnje, lahko nam napišete tudi podatje iz knjižice jadrnice - kakorkoli že, pred pričetkom proizvodnje se preverijo podani podatki z obstoječimi v bazi podatkov in če pride do neskladij vas o tem obvestimo in uskladimo zahteve. Lahko ste prepričani, da boste dobili jadro, ki bo točno odgovarjalo specifikacijam vaše jadrnice.

Back to top
Lahko za svoje jadro sam izberem proizvajalca in tip platna?

Seveda, dokler je to platno katerega od svetovno priznanih proizvajalcev in sama kvaliteta platna zadostuje minimalnim standardom, ki jih zahteva design vašega jadra.

Back to top
Kakšen je dobavni rok za jadra Sailselect?

Standardni genakerji in špinakerji z modrim robom in rdečo ali rumeno zvezdo, so dobavljivi v slabem tednu iz centralnega skladišča na Nizozemskem. Jadra po meru pa so dobavljiva v 6-7 tednih od naročila. Točen dobavni rok, je naveden na ponudbi/predračunu.

Back to top
Si lahko kje ogledam vzorce platen ali jadra SailSelect?

Na Ptujski cesti 155 v Mariboru, si lahko ogledate vzorce krojenja na realnih vzorčnih platnih, imamo pa tudi vzorce platen različnih proizvajalcev in kvalitet iz katerih so izdelana SailSelect jadra.

Back to top
Jadrnico sem izdelal v samogradnji, lahko naročim jadra SailSelect?

Seveda, bomo pa v tem primeru potrebovali še nekaj dodatnih podatkov o jamboru, bumu, škoti,....  tudi če teh podatkov več nimate so v večini primerov dovolj fotografije ali pa opravimo mi meritev - v najslabšem primeru pošljemo staro jadro v centralo na Nizozemskem, kjer se z računalniško analizo opravi korekcija deformacije zaradi uporabe in prepričani ste, da boste dobili optimalna jadra za vašo jadrnico.

Back to top
Kako vem katera kategorija jader bi bila najprimernejša zame?

Gotovo je tip vaše jadrnice prvo merilo, ki opredeljuje kategorijo potrebnega jadra, potem pa so še tu vaše jadralske ambicije: kje in kako želite jadrati. Od tu dalje je pa vse še samo vprašanje denarja, ki ga želite investirati v vaša jadra, radi vam bomo svetovali. Prosimo pa, da upoštevate, da vam na primer za jadrnico dolgo 36 čevljev, ne moremo dobaviti jader v Inshore kvaliteti - ker po našem standardu lahko to ogrozi vašo varnost. Pri jadrih si oglejete osnovne standarde za posamezne kategorije.

Back to top
So dobavljiva tudi barvna jadra?

Seveda so mogoča tudi barvna glavna jadra, genova ali flok, je pa potrebno predhodno preveriti v tovarni, katere barve so mogoče za vaš desegn jadra in tudi višino doplačila za barvno jadro. Z doplačilom so mogoči tudi logotipi, fotografije, grafike in napisi na jadrih.

V ceno špinakerja in genakerja, je že v osnovni ceni mogoč izbor in kombinacija po lastni izbiri 3 od 14 standardnih barv. Večbarvne kombinacije so mogoče z doplačilom.

Back to top
Kaj pa jadra za katamaran?

Za vsa plovila, ki potrebujejo jadra, vam lahko pri SailSelectu izdelamo jadra. Ne glede ali so to tovarniško izdelana ali samogradnja in ne glede na njihovo velikost !

Back to top
Ali sploh potrebujem viharno jadro za plutje po Jadranu?

Kvalitetna viharna jadra zahtevajo ob primernih materialih, tudi pravilen design jadra, da jih lahko sploh imenujemo viharna jadra. Pri manjših jadrarjih so predvsem ustrezni materiali problem, ki zelo dvignejo ceno jadra - zato jih na Jadranu verjetno tudi redkeje srečamo. Čeprav jih tudi po naši zaslugi, nekaj uporablja viharna jadra tudi na Jadranu in kolikor smo seznanjeni, pogosteje, kot so si mislili. Drugače pa bo, verjetno večina "izkušenih" jadranskih morjeplovcov, rekla: ne. Eni bodo rekli, da ob slabem vremenu ne gredo iz marine, drugi, da "jadrajo" na motor. No, dokler katero od teh ne zataji, se tudi praviloma vse lepo in srečno konča - v vseh ostalih primerih, pa je lahko viharno jadro življenjsko pomembno tudi na Jadranu. Na severu Evrope že dolgo ugotavljajo pomembnost viharnih jader, pa ne, da so vetrovi tam kaj močnejši kot burja ali jugo, ampak ker je z viharnimi jadri jadranje relativno varno tudi v hujših vremenskih razmerah; marsikdo se ne zaveda, da je motor v jadrnico vgrajen zaradi lažjega manevriranja na manjšem prostoru, ne pa za dolgotrajno plovbo - sploh pa ne za plovbo v slabih vremenskih razmerah. Napišite nam, radi vam bomo svetovali katero viharno jadro je najprimernejše za vas. Na koncu pa še samo v pomislek: cena viharnega jadra je zanemarljiva že proti vrednosti jadrnice, kaj šele življenja.

Back to top

Ni odgovora na vaše vprašanje? Vprašajte nas na e-mail

: info@sailselect.si
ali po telefonu 041-211 999